Recensioner biter inte på Eric SaadeDen 14 maj såg Eric Saade till att Sverige slutade på sin bästa placering på tolv år när han plockade hem brons med bidraget ”Popular” i Eurovision Song Contest.

Även om han ser tillbaka på tävlingen som ”en kul resa” har han lagt det bakom sig. Och räkna inte med att se honom i Melodifestivalen i framtiden.

– Nej, det var en bra start på karriären men nu vill jag framåt. Att ställa upp i Melodifestivalen nästa år skulle vara att ta ett steg tillbaka. Om tio år får vi se, säger han.

Nu vill han ha fullt fokus på nya skivan ”Saade vol 1” som släpptes i går. Soundet beskriver han som ”klubbig pop med elektroinfluenser”.

– Jag har skrivit åtta av tio låtar och ser den som ett steg mot att hitta mig själv och mitt eget sound.
I november kommer fortsättningen på skivan – ”Saade vol 2”.

– Jag hade så mycket material att vi bestämde oss för att dela upp det. Där inspirerade Robyn mig när hon släppte ”Body talk”-skivorna förra året.

Skivan har fått ljummen kritik men recensenternas åsikter bekommer inte Eric Saade. För honom räknas fansen.

– En person som är 50+ ska försöka recensera modern pop? Lycka till, säger jag. Jag blir bara ledsen om fansen blir besvikna. När jag spelade mina nya låtar på turnépremiären på Liseberg för 15 000 personer så älskade alla dem.

Nu ska Eric Saade lanseras i 22 länder i Europa och han ligger i förhandling med England om nya singeln ”Hearts in the air”.

– De hittade låten via Youtube, inte via Eurovision, så det känns extra kul.

Vad tycker du om att alla har en åsikt om dig?

– Det är hur bra som helst. Det är sådant som gör en stor artist i framtiden, då vet du att du har lyckats beröra folk.


Saade Vol. 1


Killed by a cop

Someone new
 
Echo
 
Big love
 
Me and My radio
 
Stupid with you
 
Made if pop
 
Timeless


Dagens bild


Nytt från Eric


TITTA HIT!

Jag har kontakt med en tjej som driver en hemsida om Eric i ett annat land. Hon vill att alla svenska fans ska skicka bild på er eller något som ni har skrivit till Eric som dom sedan ska göra en video utav. Från alla fans över hela världen som Eric förhoppningsvis kommer att se!

Vill du vara med ?

Skicka då in din bild till
smpersson@live.se och skriv ditt namn!

Sprid detta så att alla fans kan vara med och visa sin kärlek till Eric!Hearts in the air musikvideo


Nytt från Eric


Song of the day


Saade vol. 2Melodifestivalvinnaren Eric Saade släpper ett nytt album i höst. Uppföljaren heter "Saade vol 2" och kommer i november.

– Jag har tillsammans med olika producenter och låtskrivare jobbat dag och natt för att hitta det rätta soundet och dom rätta syntharna. Jag kom in i ett fantastiskt låtskrivarflow och massor av bra låtar blev till. Så det blev tvunget att bli två delar av albumet för att få plats och inte slösa bort, säger Eric Saade i ett pressmeddelande.

Albumet "Saade vol 1" släpps i nästa vecka.


Nyhetsmorgon


Nytt från team saade


Intervju innan allsång på Gränsen


The ‘Saade’ album previews – Day 7: ‘Made Of Pop’

Only two more days to go until the album is released, so on we pop with a brand new song preview;

’Made Of Pop’
Music & Lyrics: Jason Gill/Robert Fredriksson/Mattias Larsson/Eric Saade
Produced by: Jason Gill

So after a couple of weeks of living with the album, we’ve finally landed on the fact that this song is our favourite of the new tracks (it’s too early to decide if we prefer any of them to ‘Popular’ yet!). The production, the verses, the chorus, the post-chorus, the middle eight – it’s an absolute belter of a song. And lyrically, it’s the embodiment of what Eric Saade is doing with this album – staking his claim as a new Prince of international pop.

One lyric in particular, we probably don’t have to highlight, as it WILL scream louder at you than any other line in any song on this record. But here goes, anyway;

*clears throat*

“Got my degree in the big P.O.P.”

Your thoughts on this line will probably depend on your feelings about Mr Saade himself. But even if you’re a fan, it still might just be a little difficult to swallow. When we first heard it, we did think that it might well be awful. Or at the very least, ridiculous – in a bad way! But actually, after a lengthy digestion (and it does need digesting, and within the context of the whole album especially), we’ve come to realise that it’s actually amazing. It’s brilliant. It’s fantastic. And it’s still ridiculous – but in a very good way.

And it’s our new motto. In life. In everything. We’re stealing it!


Nytt från team saade


Allsång på Gränsen


Sommarkrysset, Hearts in the air


Tvingades fly

Här tvingas Eric Saade, 20, fly efter "Sommarkrysset" när kalabalik utbröt.
Trycket från fansen blev för stort - vakter fick dra upp tonårsstjärnan på scenen.
- De höll fast honom, det blev kaotiskt, säger hans manager Tomas Lingman

 

När kamerorna slocknat efter premiären av "Sommarkrysset" på Gröna Lund i går klev kvällens största stjärna Eric Saade sin vana trogen ner från scenen för att skriva autografer.
Men när tonårsidolen skulle lämna platsen utbröt kaos.
Fansen höll fast Eric Saade och vägrade släppa taget.
"Trångt och kaotiskt"

 

- De var lite vilda och inte direkt så intresserad av att han skulle gå därifrån. Det blev trångt och kaotiskt, säger hans manager Tomas Lingman.
Till slut gick det så långt att Tomas Lingman fick ta hjälp av vakterna och dra upp Eric Saade på scenen. Han flydde sedan omedelbart Gröna Lund.
- Det gick bra. Men det var ganska hysteriskt där ett tag.
"Flörtade i radio"

Innan dess hade Eric Saade gjort programledardebut - Gry Forssell, 38, lämnade över mikrofonen till popstjärnan och lät honom dela ut 75 000 kronor till en vinnare.
Då passade han också på att flirta hejvilt:
- Hur gammal är du, 31? Vill du inte bjuda mig på middag, sa han i sändning till vinnaren.
Efteråt säger Eric Saade till Expressen:
- Jag säger bara vad som faller mig in. Hon fick mig att tänka att hon var ganska snygg så då ville jag lägga in en raggningsreplik.


The ‘Saade’ album previews – Day 6: ‘Big Love’On we go with another preview of a track from the new Eric Saade album…

‘Big Love’
Music & Lyrics by: Jörgen Elofsson/Fredrik Kempe/Fredrik Thomander
Produced by: Jason Gill

Previously in these previews we’ve highlighted the pleasing fact that both Jörgen Elofsson and Fredrik Kempe have each been involved in one of the new album tracks. Well here they are together on another one! ‘Big Love’ follows the album template of up-tempo and rousing pop electronica, with a chorus that holds its biggest punch until halfway through its first delivery, as you’ll hear in the clip below. And it’s yet another hook that stays with you after the song has finished.


Echo


Från Sommarkrysset


Sommarkrysset ikväll 20:00

Idag gästar Eric Sommarkrysset kl 20:00 ikväll!

Det är bara några dagar sedan Eurovision-trean och flickidolen sparkade igång sin sommarturné på Liseberg inför en publik på sisådär 15 000 personer, och alldeles snart släpper han sitt nya album, ”Saade Vol. 1”, som är första delen av en tvåstegsraket. Fortsättningen ”Saade Vol.2” kommer senare i år.

- Jag kom in i ett väldigt bra låtskrivarmood, jag hade så mycket material och inspiration så jag kände att jag ville göra två delar för att inte slösa bort för många låtar på en del.

Stilen blir ”mycket mer elektropop än tidigare”, men Eric är medveten om att hans musikaliska identitet inte är färdig än.

- Jag letar fortfarande efter min nisch men har börjat komma närmare den. Jag tror jag har skrivit åtta av tio låtar till den nya plattan och det har hjälpt mig att hitta mig själv.

Jag och Jason Gill, min producent som jag skrivit låtarna med, har suttit till långt in på nätterna ibland bara för att leta efter rätt sound på en synth. Om några månader kan vi säkert tycka helt annorlunda, och därför blir det också kul att få släppa den andra delen av plattan. Även om det är samma platta i två delar så kommer vi säkert att hinna utveckla den andra delen så den låter lite annorlunda.

När det gäller hans egen musiksmak betecknar sig Eric som allätare – men det råder ingen tvekan om att det i första rummet är pop som gäller.

- Jag älskar pop, det har jag i själen. Elektropop tycker jag är helt fantastiskt. Robyn har fantastiska låtar. Justin Timberlake är en annan sorts pop men fortfarande grym. Jag lyssnar på allt som är bra, brukar jag säga.

Finns det någon sorts musik som du inte står ut med?
- Skrikig heavy metal. Jag finner ingen ro i det. 

Tipsa oss om den bästa sommarlåten – och du får inte säga någon av dina egna.
- Det finns så mycket bra, men… I’m yours med Jason Mraz har varit en klassisk sommarlåt för mig så det får bli den.


Eric Saade utbildar sig själv om Midsommar

Vill du skriva en midsommarkrönika? Var frågan jag fick… För det första: vad fan är en krönika? För det andra: midsommar? Jag är inget big fan av den högtiden… Jag sysslar med Pop.. Kan jag få skriva om pop istället? … Tydligen inte!

Hmm… Vad ska då krönikan handla om? Jo, den skall handla om midsommar förstås.
Problemet är bara att jag aldrig varit speciellt intresserad av Midsommar. För mig spelar det nämligen ingen roll om det är vardag eller helg – för jag har alltid hållit på med musik dygnet runt!
Men nu är det så att jag är bjuden på midsommarfest i morgon, så jag tänkte att jag kunde slå två flugor i en smäll och göra lite research som även blir underlaget för denna krönika…

Hur firas då en tradionell Midsommarafton? Ingen aning! Så jag ringde en van Midsommarfirare
och fick en lektion i Midsommarafton – som tydligen sägs vara “den riktiga nationaldagen”.

Jag fick då veta att Midsommar tydligen inte är någon vanlig fest där man anländer runt niotiden på kvällen, nej, här skall man vara på plats klockan tolv på dagen! Redan då ska man vara partysugen…

Traditionell klädsel är vita shorts, blommig sommarskjorta och en blomsterkrans i håret – Glöm det! tänkte jag….
I större sällskap finns det alltid en som tagit på sig ledarrollen, och har till skjortsen och den blommiga skjortan förstärkt
med en käck fiskarmössa och en färgglad snusnäsduk i halsen – den här mannen/kvinnan har höga förväntningar och planerat allt för festen.

Snart är det dags för dagens första programinslag och det är Sillunchen med färskpotatis. Det skall ätas vanlig sill,
senapssill, matchesill och därtill skall det drickas snaps och det kan vara ett välsorterat snapsbord med Skåne Akvavit,
Norrlands, Nyköpings, Absolut Vodka…… Det här fixar jag lätt! tänkte jag. Sill är inte min favorit men en och annan skall väl slinka ned. Och snapsen borde jag klara av (jag var ju i Moskva i våras och fick lära mig att dricka vodka….så en “Absolut” får det bli), så jag slipper kallas amatör!. För ibland kallas Midsommar nämligen för “amatörernas afton”. Det innebär att vare sig man tycker om det eller inte, måste man tvinga i sig en halv snaps… SHIT! Plötsligt kommer jag på att jag har ett viktigt Tv framträdande dagen efter! För mig betyder det “noll tolerans” med alkoholen! Då var man tillbaka på ruta ett… Musiken går alltid först!

Sedan skall sillunchen enligt traditionen avslutas med glass och färska jordgubbar
Så den här delen av Midsommarftonfirandet känns som om jag fixar galant !

Men sedan berättade min vän att det förmodligen skulle bli “lekar och dans kring Midsommarstången” och han gissade att den här
mannen med den käcka fiskarmössan skulle med tindrande ögon berätta att nu skulle det dansas kring Midsommarstången och lekas.
Vi börjar med “Små grodorna” …
Min första tanke:
Nej, här måste jag hitta på något, så att jag kan smita bort från detta………alla kommer att stirra på mig och förvänta sig grodhopp med hurtfrisk sång… nej, jag måste hitta på att något viktigt telefonsamtal måste klaras av.

Ja, så återgår det till lite normalt festande och allt lugnar ned sig och det är bara att avvakta nästa programpunkt – grillningen!
Enligt svensk, obegriplig sommartradition så är det tydligen mannen som skall sköta grillen.
Jobbigt, tänkte jag. Jag som knappt kan hålla ett värmeljus vid liv! Så om jag nu får den stora äran att grilla, lär det sluta med att alla äter rått kött!

Sen skall man umgås och bara ha trevligt med förhoppningsvis både nya och gamla vänner, och helst skall festen pågå
tills solen går upp… Men som sagt… Musiken först!
Låter trots “små grodorna” som en trevlig fest och det kommer säkert att sluta med att jag gungar med och sjunger till någon
Taubevals…. Jag känner ändå att midsommar är något jag borde bli bättre på, och fortsätta fira varje år! Men nästa gång kanske jag ska försöka vara ledig dagen efter… Så långt hade jag inte tänkt i år!

Glad Midsommar
önskar Eric


Allsång på Gränsen

Foto: Scanpix

Nu är det klart! Från och med nu på torsdag 20.00 sänder TV4 Plus det norska succéprogrammet Allsång på gränsen varje vecka där bland Eric Saade är gäst i första programmet.

 Peter Jöback kommer även att vara gästprogramledare i ett avsnitt och där svenska artister som Carola, Charlotte Perrelli, Drängarna och Dr Alban kommer att medverka.

 Allsang på gränsen är programmet där du kan uppleva kända och folkkära artister medan du sjunger med i populära sånger från Fredriksten festning i Halden.


Rix topp 6!KLICKA HÄR för att rösta!


The ‘Saade’ album previews – Day 5: ‘Stupid With You’Today we continue our Eric Saade album previews with a charming song that’s turned out to be one of our big favourites…

‘Stupid With You’
Music & Lyrics: Jason Gill/Fredrik Kempe/Robert Fredriksson/Eric Saade
Produced by: Jason Gill

Here we have a return to Eric collaborating with the man that gave him ‘Manboy’, ‘It’s Gonna Rain’, ‘Break Of Dawn’, and of course ‘Popular’ – Fredrik Kempe. So as you’d expect, it’s a tune that’s big on the catchiness, and one of the album’s highlights, to our ears anyway. Our favourite part is the tremendous post-chorus that it’s got. Anthemic doesn’t even begin to describe it! Lyrically, it’s super cute – there’s no heartache, there are no claims of undying love, it’s just Eric singing about how ridiculously happy he finds himself when he’s around that special someone. Is that the warm radiance of a million hearts melting we can feel in the distance?!
Erics nya bil


The ‘Saade’ album previews – Day 4: ‘Timeless’

Ok, so we know we said we were gonna do these previews every couple of days and not every day. BUT after thinking about the mathematics behind that statement a bit harder, we realised that the album would already be released by the time that we’d finished, had we continued to follow that time scale! Thus, basically negating any purpose those later previews would have. So let’s throw that time scale fail out of the window and mix things up a little shall we?! Let’s have another new song. TODAY!

Timeless
Music & Lyrics by: Jason Gill/Robert Fredriksson/Mattias Larsson/Eric Saade
Produced by: Jason Gill

 

The album’s opening track, ‘Timeless’ has the thankless task of setting the tone of the record, whether it likes it or not! But whether it means to or not, it actually does a pretty good job of summing up the album. In spite of, or perhaps because of it being a mid-tempo number, it manages to hint towards what both the up-tempos and the ballads on the album have to offer. Electro synths sneak into play, as do the big ballad beats, and most typically of all on this album – ‘Timeless’ has got an ambitiously rousing and anthemic melody to it.

It’s ‘safe’. Not in a boring way though – but in the fashion of a comfortable reassurance that this album you’ve just bought from someone who is supposed to be a prime quality new popstar, has indeed turned out to be a prime quality new pop album!


Köp Hearts in the airKlicka på bilden för att köpa låten!


Sveriges sexigaste kille-Grattis Eric, du är vald till Sveriges sexigaste kille! Hur känns det? - Det känns jätte roligt. Kul att folk tycker att man ser trevlig ut.

- När känner du dig som sexigast? - I den här situationen. När jag blir ompysslad, sminkad och precis har fått reda på att jag är Sveriges sexigaste kille.

- Vem är Sveriges hetaste tjej (förutom flickvännen Molly Sandén)? - Om man ska Sveriges blir det nog Agnes Carlsson. Vi umgås ju ibland på det kommer bli pinsamt när hon läser detta, haha.

- Hur tar du hand om ditt yttre? - Jag har en personlig tränare som jag träffar tre gånger i veckan. Han betyder mycket för mig och har förändrat hela min livsstil

 - Vad är du mest nöjd med i ditt utseende? - Jag hatar att prata om mig själv, men jag är nöjd med mina käkben. Något jag är mindre nöjd över är att jag inte har lika snygga magrutor som David Beckham.

- Hur lång tid tar det för dig att göra dig i ordning på morgonen? - Det var inte lång tid, kanske 20 minuter. Jag får alltid skäll för att jag inte har några morgonrutiner!

- Vad tycker du är sexigast hos en tjej? - Oftast är det inte utseendet som är det sexigaste, utan personligheten. Man ska vara sig själv


Nytt från Lingman


Nytt från Eric
Nytt från Lingman


Nytt från Eric


The ‘Saade’ album previews . Day 2: ‘Me & My Radio’Day 2 of our feature in which we bring you previews of the each of the songs from the new Eric Saade album, and today’s track is ‘Me & My Radio’

‘Me & My Radio’
Music & Lyrics by: Cutfather/Jason Gill/David Davidsen/Remee/Brandon Beal/Engelina Larsen
Produced by: Cutfather/Jason Gill/Daniel Davidsen

One of the more pop orientated cuts on the album, ‘Me & My Radio’ has a delightfully simple melody to it. And the uncomplicated tune is matched by an ever so sweet lyrical message too. Despite being a fast track on an album of mostly up-tempos, this still manages to standout, as it’s the more innocent counterpart to the slightly edgier ‘Killed By A Cop’, ‘Made Of Pop’, and ‘Hearts In The Air’. While the likes of those have been tailored to appeal to radio listeners or club dancefloors, ‘Me & My Radio’ seems like it’s sole focus is to find a place in the hearts of Eric’s younger fans. And we imagine it probably will. It has an unrelenting synth riff running through most of it, not dissimilar to Britney’s ‘Heaven On Earth’. And we’re impressed to see that Eric has recruited Danish pop legends, Cutfather and Remee to help out on this one.


15,000 personer


Turnépremiär!


Liseberg ikväll!
The ‘Saade’ album previews – Day 1: ‘Killed By A Cop’

Eric Saade is all set to release his brand new album – ’Saade Vol.1’. At first glance that might seem an odd title for a sophomore album. But it’s called so because he wrote and recorded so many tracks while making the record, that he decided to split them into two albums – and so ‘Saade Vol.2’ will follow at a later date. Plus this new record is his proper international launch, so the “volume 1” nods towards that fact in a way.

Eric sent us the album this week, so that we could have a listen – and most importantly, so that YOU could have a listen to it too, ahead of its release later this month! He’s allowing scandipop.co.uk to stream clips of each of the tracks from the album so that you can get a taste of what it sounds like. How wonderful of him!
So starting from today, every couple of days we’ll be introducing a new song from the album on here.

Like a lot of the songs on ‘Saade Vol.1’, this is a club track with a big pop chorus and an even bigger post-chorus section. Don’t you just love a good post-chorus?! It makes the catchy even catchier. In the case of ‘Killed By A Cop’, the melody was stuck in our head after only one listen. It’s one of our favourites, and a typical example of the progression on this album from his first album. It’s still pop, but just that little bit more mature.

‘Saade Vol.1′ is released on June 29th.


Dagens bilder


Made of pop
Mix megapol topp 20Klicka HÄR för att rösta!


Best song and best maleKLICKA HÄR FÖR ATT KOLLA!


Nytt från EricKlicka HÄR för att rösta!


Nytt från Lingman
Rix fm Luleå


Hearts in teh air

So put your hearts in the air
Put your hearts in the
Put your hearts in the air
Put your hearts in the
Put your hearts in the air
Put your hearts in the
Put your hearts in the air

Please excuse me if I sound rude
Not a typical nine to five dude
I put my pants on one leg at the time
But they have chains, leather, and diamond lines

I start my weekend up on Monday
I rip a show in town on Tuesday
I feel a twitch without my melodies
I got no switch to stop my fantasies

So put your hearts in the air
You gotta love being you
Do it like I do
Hearts in the air
Don’t be a fool
Do it like I do

Why should I care what they say?
Just want them out of my
‘Cause I’m the king of my own life
So put your heats in the air
You gotta love being you
Do it like I do

Please excuse me if I scared you
Just take a minute to prepare, dude
I’m gonna play dress-up
And do colored hair
Gonna sing my lungs out
‘Till I pop some air

You keep telling me to grow up
Get a job and stop the kid stuff
Well, I hate to disappoint you then
‘Cause I have walked the stage since times began

So put your hearts in the air
You gotta love being you
Do it like I do
Hearts in the air
Don’t be a fool,
Do it like I do

Why should I care what they say?
Just want them out of my
‘Cause I’m the king of my own life
So put your heats in the air
You gotta love being you
Do it like I do

Why should I care what they say
Just want them out of my way
‘Cause I’m the king of my own life
I’ll be warm when they’re cold
I’ll be young when they’re old
I’m gonna be wrong but so damn right
(So listen up)

So live your life, live your life
Be what you wanna be
It’s coming from inside
I hear it pumping to the beat
So I keep the seats jumpin’
‘Cause I heat-seek spend out heat like
Every other week, week
Won’t you come and
Take a sneak preview
Into the spot right where
My rap life continues

Doing what I want to do, now
Living the dreams
So the clouds came down,
So every time they want a piece of me
I give them what I do best
A piece of my sound

(Repeat chorus)

So put your hearts in the air
Put your hearts in the
Put your hearts in the air
Put your hearts in the
Put your hearts in the air


Mollys student


Klara för sommarkrysset

Här är artisterna som uppträder i TV4:s "Sommarkrysset".
Expressen kan i dag berätta att såväl Eric Saade och September som Sahara Hotnights och Kikki Danielsson kommer att gästa direktsändningarna på Gröna Lund.
Årets artister i "Sommarkrysset"


Eric Saade
Sahara Hotnights
The Ark
Jessica Andersson och Magnus Carlsson.
Loreen
Jedward
Brolle
Kikki Danielsson
Christer Sjögren
September
The Moniker
Eric Amarillo
Sanna Nielsen
Martin Stenmarck
Swingfly
Danny
Rolandz

Fler artister tillkommer.

SVT och TV4 kämpade tidigare i sommar om vem som skulle få Eric Saade, 20, till sitt allsångs-program. Till slut tackade han ja till båda - men han ska medverka i SVT:s "Allsång på Skansen" först, den 26 juli.
Nu blir det ändå en liten vinst för TV4. Expressen kan i dag avslöja alla klara artister för årets upplaga av "Sommarkrysset" - även där ska Eric Saade vara med och det redan i premiärprogrammet.
Mitten av säsongen

Den 25 juni står han på Gröna Lunds scen.
På listan finns också artister som Sahara Hotnights, The Ark, Kikki Danielsson och September. Dessutom ska humorserien om Rolandz vara ett stående inslag.
Nu är det också klart vem som kommer att vikariera för flitiga programledaren Gry Forssell, 38, när hon tar en kort semester i mitten av säsongen - Agneta Sjödin, 43


Dagens bild


Nytt från Facebook


Video

Eric Saade: An Introduction from scandipop on Vimeo.


Eric är Populär i UK


So then, as we mentioned last week, Chart Show TV in the UK announced plans to screen a 40 minute show devoted to Eric Saade. Well, it happened!

 

A couple of days ago on Sunday, ‘Eric Saade: An Introduction’, was broadcast to an unsuspecting Britain, and it was suitably and deserved lapped up. The show gave Chart Show TV their highest ratings of the day, which was impressive enough. But it also trounced the majority of Chart Show TV’s satellite music rivals – on Sky/Freesat, it got 6 times the audience of 4music’s Bruno Mars Vs Nicole Scherzinger countdown, and in its timeslot it got more viewers than VH1, MTV Hits, MTV Dance, MTV Rocks, Smash Hits and Clubland TV COMBINED! “I will be popular”, indeed!

If you don’t live in the UK though, you can now watch the show right here, as Chart Show TV have kindly given it to scandipop.co.uk to upload to our Vimeo channel.

So below, you can watch Eric being interviewed by Chart Show TV’s resident young chap with an admirably enthusiastic ear for good pop music – Leyton Bracegirdle. In the interview he talks about his Eurovision success, his previous Melodifestivalen debut, his earlier days as a boybander and Disney mite, and his hopes for some international success. Plus, he answers some of the questions that fans posed to Chart Show TV’s twitter, ahead of the interview.

Right then, let’s get on with it shall we! The music videos can’t be included in the online adaption of the show, because of tricky licensing issues, plus they’re already available to watch online anyway.


Tuentals på "Sankt Erics torg"Men redan vid 12-tiden var det fullt med nationaldagsfirande familjer på torget. Små, ivriga flaggviftare trängs glatt med varandra och dansar för fullt tillsammans med piraten Tarzan. De flesta har föräldrarna hack i häl som verkar något nervösa att tappa bort sina guldklimpar i folkmassan.

Dagens festligheter tillsammans med en obarmhärtigt varm sol har lockat ut stora mängder Uppsalabor i vimlet. Familjen Adan med barnen Isak, Nora och Aron står i kö till ansiktsmålning och storebror Isak får snabbt en svensk flagga ditmålad på kinden. De har firat nationaldagen varje år sedan de fick barn och tycker att det är roligt att skapa nya traditioner kring firandet, även om det kan vara lite kaosartat på staden.

Borta vid Parksnäckan är medelåldern något högre. Trots de medryckande rytmerna från bandet Man Luckerz på scenen, tar publiken det lugnt och viftar väldigt försiktigt med de blågula flaggorna. Där hålls det även ett traditionsenligt tal till Sverige av kommunfullmäktiges ordförande Lars Bäcklund och Uppsala kammarkör sjunger vackert om fosterlandet Sverige. Uppsalaskådespelaren Sam Kessel läser två texter ur Dag Hammarskölds dagböcker och med de spontana, inledande orden ”jag tänker att vi kan fira den här dagen tack vare att folk ’back in the days’ slogs för vår frihet och jämställdhet”, plockar han charmpoäng bland åhörarna.

Även utanför Parksnäckan, runt om i Stadsparken är det fullt med picknickande Uppsalabor. De vana nationaldagsfirarna Inga-Lill Kjettselberg och Marianne Wiklund tar igen sig med en kopp kaffe i skuggan och njuter av att lyssna på musik och att titta på folk. De satt mitt i solen inne vid scenen tidigare, men blev lite väl svettiga efter ett tag.

Dagens höjdpunkt, i alla fall för de yngre nationaldagsfirarna är helt klart eftermiddagens Eric Saade-konsert på S:t Eriks torg. Både torget och trapporna upp till Domkyrkan är proppfulla med förväntansfulla, skrikande fans. Det är svårt att se och de allra minsta blir upphivade på mammas eller pappas axlar. När Eric Saade sedan tar de inledande tonerna till melodifestivaldängan ”Popular”, gungar hela S:t Eriks torg. När han ropar ”händerna i luften” viftar både stora och små allt vad de kan med sina flaggor. Parksnäckan kan slänga sig i väggen.


Nytt från Lingman


Dagens bild


Nationaldagen


Intervju


Dagens bild


Video Remix


Victoriadagen


Hearts in the air!


Liten del av timeless


Liten del av timeless


Tekniska fel


Släpper två album och gästar allsången


Eric Saade

Under Düsseldorf-veckan avslöjade Eric Saade i en videointervju med Poplight att han planerar att släppa inte bara ett, utan två album under 2011. Idag bekräftades nyheten av Erics skivbolag, som berättar att SAADE VOL.1 släpps den 29:e juni medan efterföljande SAADE VOL.2 finns att köpa i slutet av november.

– Jag har tillsammans med olika producenter och låtskrivare jobbat dag och natt för att hitta det rätta soundet och dom rätta syntharna. Jag kom in i ett fantastiskt låtskrivar-flow och massor av bra låtar blev till. Så det blev tvunget att bli två delar av albumet för att få plats och inte slösa bort någon låt, skriver Eric på sin hemsida.

 

Gästar Allsång på Skansen

Samtidigt avslöjar Aftonbladet idag att Eric är en av gästerna i sommarens Allsång på Skansen. Tidigare har man hävdat att en medverkan varit osäker då man inte hittat ett lämpligt datum. Nu står det emellertid klart att Eric framträder i programmet den 26:e juli. Då ska Eurovisiontrean och hans "Popular" hyllas för framgångarna i Düsseldorf. Övriga artister till Allsången presenteras nästa vecka.


RSS 2.0