Eric Khaled Saade

Eric Saade är tillbaka i Melodifestivalen – av en anledning:

– Jag ska vinna Eurovision!  Men beslutet satt långt inne.

Anledningen till att jag är med igen är att vi hittade helt rätt låt, säger Saade som har jobbat i studion tillsammans med Kempe för att hitta rätt sound.

Att satsningen var rätt visade han i den tredje deltävlingen i Linköping då Eric som jättefavorit motsvarade förväntningarna och gick direkt till Final i  Globen den 12 mars.

Eric  föddes 1990 i Sveriges sydligaste del. Allt startade när Eric som 13 åring blev upptäck av en av Sveriges mest erfarna talangscouter, Lasse Lingman. Lasse la märke till hans karaktärsfulla röst och framför allt hans helt unika sätt att ta scenen. Två år senare deltog Eric i den riksomfattande tävlingen Joker (numera Popkorn) en tävling han sedan tog hem segern i. Redan som 16 åring skrev Eric på sitt första skivkontrakt, kontaktet resulterade i tre singlar och ett album.

Under sommaren 2009 kunde vi se Eric som programledare i Disneys Channels storsatsning My Camp Rock, en skandinavisk musiktävling som hämtar inspiration från kanalens succéfilm Camp Rock. Eric figurerade inte bara på Tv under sommaren. Vi kunde även se honom som konferencier för den riksomfattande tävlingen Julias Stjärnskott. En tävling som har sin stora final på Skansen och meriterade deltagare som Molly Sanden,
Hilda Stenmalm, Lisa Nilsson, Peter Jöback etc

Nu är det äntligen dags för Eric Saade, 19 åringen från Kattarp som fick hela landet på fall i sitt omtalade regn på Melodifestivalen att släppa sitt debutalbum.

Eric har tillbringat vintern med att skriva till albumet ”Masquerade”, ensam eller i samarbete med olika producenter och låtskrivare som: Fredrik Kempe, Peter Boström, Alexander Kronlund, Dimitri Stassos, Jason Gill, Anton Malmberg Hård Af Segerstad och Harry Sommerdahl.

Sen den regniga kvällen i Sandviken så har intresset för Eric bara ökat. Under signeringsturnén av singeln Manboy var det ett genomsnitt på 3-4000 skrikande besökare på varje ställe. I vissa städer har polisen varit tvungna att gå in och stänga pga. hysterin bland fans. Singeln Manboy nådde i April försäljningen av Platina skiva och Manboy bidraget från melodifestivalen har på You Tube gått långt över fantastiska 1.000 000 klick. Det är ingen av artisterna från årets melodifestival som nått liknande framgångar och det går bara att jämföra med hysterin efter melodifestivalen 1983 då en annan välbekant debutant slog igenom.

Sommaren 2010 har Eric Saade varit ute på sin första egna stora turné i Sverige och som gäst med Rix Fm Festival. Ca 40 olika nedslag i Sverige + en omfattande signeringsturné i samband med albumreleasen. Vi har även haft nöjet att se Eric i flera stora Tv program, Allsång på Skansen, Viktoriadagen och Lotta på Liseberg bl,a

Nu kan du köpa Eric´s POLULAR

Till Eric´s hemsida här


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0