Saade-konsert snart i hamn ekonomiskt

Eric Saade kommer till Skara nästa lördag.

Antalet förköpsbiljetter till konserten med Eric Saade har passerat 1 700. – Mottagandet har varit väldigt positivt. Inte minst från företagarna i Skara, säger arrangerande Kristian Wejshag.

Melodifestvialvinnaren Eric Saade ger bara 19 spelningar den här sommaren. En av dem blir på Djäkneskolans gård i Skara, lördagen den 13 augusti.

Djäknescensområdet kommer att byggas om för att ge plats för den stora scenen och för en publik på uppemot 3 500. Genom att koppla in Skara aktivitetsförening och centrumorganisationen Mega hoppas Kristian Wejshag kunna göra en heldag för Skaraborna med shopping, musikframträdanden av elever på Music and production i Olins park och med lokala Timoteij som förband till kvällskonserten med Eric Saade.
– Allt känns positivt. Vi har fått bra respons från Aktivitetsföreningen, företag och krögare.

Hittills är drygt 1 700 förköpsbiljetter sålda. Därmed är konserten i det närmaste i hamn rent ekonomiskt.
– Vi behöver runt 2 000 för att det ska gå ihop. Men det är inte det viktigaste. Jag tror att vi behöver en sådan här dag i Skara, det här kan bli sommarens grej, säger Kristian Wejshag.
Han räknar med att sälja mellan 2 500 och 3 000 biljetter, bara i förköp.
– Samtidigt är det svårt att säga hur många som kommer på dörren till en sådan här konsert.

I början av 2000-talet arrangerade Kristian Wejshag stora stadsfester i Skara med artister som Ulf Lundell och Lars Winnerbäck. Arrangemanget den 13 augusti har han beskrivit som en lightvariant.
– Jag ville testa hur det funkar i Skara eftersom det var så länge sedan vi gjorde något här. Och bevisligen funkar det, eftersom intresset är så stort.

Den här gången har Kristian Wejshag också fått med sig kommunen, som förutom att man går in med 10 000 kronor i reda pengar även står för merkostnaden när det gäller scenbygge och avskärmning av skolområdet. Satsningen har motiverats med att Skara är en musikstad.
– Vi ser det här som marknadsföring, sa kommunalrådet Charlotte Nordström (M) i NLT den 20 juni.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0