Dagens bild


Fredagskväll med Malin


Från vakna ..


Blommor för 2000 kr



Eric Saade köpte en födelsedagsbukett - för 2000 kronor.
Till en rysk dam som han inte känner.
- Jag blev själv chockad, säger han till RIX MorronZoo.

Den svenska popfavoriten var nyligen i Ryssland för att göra promotionarbete inför Eurovision Song Contest i Düsseldorf.
Med sig som följeslagare hade han schlagergiganten Filipp Kirkorov, nära vän och tidigare gift med den ryska superstjärnan Alla Pugatjova.
- Han hjälpte mig på många sätt och var fantastisk. Han tog mig under sina vingar och tog med mig på en massa saker, säger Eric Saade i RIX MorronZoo.
Medverkade i ''Jacobs stege''

Bland annat fick Eric Saade följa med Kirkorov till Alla Pugatjovas födelsedagsfest.
Men allt blev inte riktigt som Eric Saade hade tänkt sig. Som present till Pugatjovas tvingades han nämligen ge en blombukett - för 2000 kronor.
- Jag blev själv chockad, för det var inte jag som köpte dem. Det var Filipp Kirkorovs assistent som köpte dem, säger Saade i RIX MorronZoo och fortsätter:

- Jag sa till henne att jag ville ha blommor och så kom hon tillbaka och sa: 2000.
Alla Pugatjova är bland annat känd från Eurovision Song Contest och har släppt skivor sedan 1976. Hon medverkade även ofta i det svenska tv-programmet "Jacobs stege" på 80-talet.
Eric Saade tävlar i Eurovision Song Contests andra semifinal den 12 maj.


Vakna med the voice

Glöm inte Eric på vakna med the voice på femman nu!


Morgonradio



HÄR ÄR CA TIDER FÖR ERICS RADIOBESÖK IMORGON!

VAKNA MED THE VOICE - RADIO OCH TV, KANAL 5.
Ca 07:25 - 07:55

MIX MEGAPOL MALMÖ & GÖTEBORG!
Ca 08:05 - 08:30

VINYL
Ca 08:30 - 09:00

Missa inte Eric i morgon bitti.

/TEAM SAADE!

Trycker på knappen

 

 

Eurovision song contest kommer närmare och närmare. Den 12 maj står Eric Saade på scen med hopp om att hans "Popular" ska ta Sverige till final i schlager-EM.
- Det är så svårt att säga, men gillar Europa modern pop i år så går det bra, säger Eric Saade. 
När Expressen frågade de andra ländernas svar på Christer Björkman, deras head of delegation, om Sveriges chanser blev också svaren övervägande positiva.
- Jag tror att Eric kommer att gå till final. Det är en typisk Eurovisionlåt och en ung artist med ett bra framträdande, säger Jose Poiares, head of delegation i Portugal.

"Har stora chanser"

- Den svenska låten är väldigt populär i Makedonien och vi tror starkt att den har stora chanser att lyckas i tävlingen, säger Blagica Kotovchevska, assisterande head of delegation i Makedonien.
Även spelbolagen tror på Eric Saade.
Webbsajten Oddschecker samlar odds från 22 olika europeiska spelbolag. Sverige ligger på fjärde plats som favorit till vinsten, efter Frankrike, Estland och Storbritannien.
Och att Saade tar sig vidare från sin semifinal, det ses som en självklarhet. Hos Unibet får man endast tillbaka 1,12 på pengarna om satsar på att Saade går till ESC-finalen.
Väl där är han som sagt en av favoriterna - så några stora pengar finns inte att tjäna.
- Det är väldigt roligt. Det visar att det finns ett intresse och jag är väldigt glad över det. England och Frankrike har bra låtar, vem som helst av dem skulle vara en värdig vinnare, säger Eric Saade.

"En ospektakulär låt"

Men alla är inte lika imponerade av "Popular", som har släppts i Norge, Danmark, Finland och Ryssland. Och i nordiska länderna har låten gått ganska obemärkt förbi.
- Jag har faktiskt inte hört låten spelas på radion alls i Danmark. Jag tror inte att den är speciellt "Popular" hos oss, säger Pernille Christensen, Eurovisionexpert på tidningen Ekstrabladet.
I Norge är tongångarna ännu hårdare.
- Den har inte gjort något avtryck alls. Det är en ospektakulär låt och jag är inte förvånad över att den inte har gjort bra ifrån sig i Norge, säger Thomas Talseth, musikredaktör på tidningen VG.
- Enligt mig låter den som Modern Talking på steroider, till skillnad från den norska låten "Haba haba" som är en riktigt bra låt. Den är faktiskt nästan för bra för att vara sann och jag blir inte förvånad om den vinner.

"Trycker på knappen"

Enligt Eric Saades manager Tomas Lingman är grannländerna viktiga för att kunna gå långt i Eurovision.
- Norden kändes viktigt att säkra upp. Det är viktigt att få höga poäng från Norge, Danmark och Finland. Men Eric är redan stor i Norge och Danmark i och med sitt arbete med Disney.
- Min generella erfarenhet är att man gärna väntar och ser hur det går i tävlingen innan man trycker på knappen. Men jag har fått känslan av att intresset är rätt bra. I England har de höjt Eric till skyarna på kreddiga musiksajter som vanligtvis inte skriver om Eurovision.


Att vara favorit betyder inget



Jo, en sak går det förstås att utläsa av oddslistor och eurovision-enkäter:
Sverige finns kvar på popkartan.
Det var i och för sig en slutsats man kunde dra även i fjol, då en norsk kollega gav Anna Bergendahl full pott och skrev att Sverige skulle vinna hela tjottaballongen.
I år anser tydligen en del norrmän att "Popular" är såväl "svag" som "tråkig". Det kan man förstås tycka. Men att även kalla Saades nummer för utfyllnad förefaller inte så påläst.

Över 40 länder tävlar i schlager-EM om några veckor. Den svenska scenshowen tillhör definitivt de mer händelserika.
Saade finns även med i matchen, enligt oddsmakarna.
De menar att Frankrike blir farligast. Inte otroligt. Il Divo-opera har en målgrupp i princip lika bred som pojkbandspop.
"Popular" var storfavorit under den långa svenska schlagervintern. Om några veckor är det annorlunda, men Eric Saade är åtminstone mer än ett nummer i mängden. Han är ett av de tilltänkta toppnamnen.

I Eurovision är det alltid några av favoriterna som tokfloppar. Europa brukar lägga sina röster lika förutsägbart som nyckfullt. Men i sin genre - modern listpop - är det ingen manlig artist som överträffar Saade i Düsseldorf.
England skickar ett avdankat pojkband, Blue, med en rätt hyfsad r'n'b-låt.
Ryssland skickar en machobabe som glidit in i tävlingen på en RedOne-macka.
Eric Saade känns vassare än båda två.
Jag har skrivit tidigare att Saade faktiskt kan stå som slutsegrare i vår. Låt stå. Det ligger nåt bra i luften.
Men han kan förstås lika gärna bli omseglad av ett norskt försök till "Waka waka" eller några glada etnotomtar med dragspel och såg när det drar ihop sig.
Det skadar inte att vara förhandsfavorit i Eurovision.
Men oftast säger det ingenting.



Sjunger till ryska fans


Talar ut efter resan


Eric Saade har sagt att han ska lägga locket på om vad som hände i Ryssland förra helgen. Men efter uttalanden från Eurovision-medtävlaren Alex Sparrows medarbetare gör han nu ett undantag för Poplight. Och svenskens omdömen om det ryska lägret är inte nådiga. ''Man gör bara inte som de gjorde'', säger han.

Eric Saade anklagades för att ha plagierat den ryska representanten Alex Sparrow. Och när han kom till Ryssland på marknadsföringsresa stoppades hans inbokade framträdande i programmet Star Academy på tv-kanalen Channel One.

Snart kom uppgifter om att det var medarbetare till Alexej Vorobjov, som den ryska artisten egentligen heter, som sett till att Eric Saade inte fick medverka i programmet. Uppgifter som förnekades av baronessan Ekatarina Geshman Valdek, Vorobjovs manager.
– Vi är i fullständig chock. Det var antagligen tv-kanalen som gjorde avbokningen, sade hon tidigare i veckan till SVT.

Känner igen berättelsen
När Poplight konfronterar Eric Saade med uttalandet ler han snett. Han känner igen den versionen av berättelsen.
– Det hävdade de till oss också när vi väl träffade dem face to face. Men tidigare snackade vi med dem i telefon också, och då pratade de inte. Då skrek de på oss, säger han.

– Det var Julia som pratade med dem, min manager från mitt ryska skivbolag, och hon satte på högtalaren. Det var på ryska, men det var inte ett lugnt samtal, kan jag säga.

"Jag vet vad som hände"
Från Eric Saades ryska medarbetare och från anställda på Channel One var budskapet entydigt. Det var den ryska Eurovision Song Contest-delegationen som stoppade Eric Saades medverkan i Star Academy.
– De försöker få det att låta som att det inte var de. Men jag vet vad som hände, jag var där, säger Eric.

Channel One ägs av den ryska staten och är det tv-bolag som ansvarar för Rysslands bidrag i Eurovision Song Contest 2011. Det var i en tv-show i den kanalen i mars som Alex Sparrow presenterade låten.
– Det fanns en anledning till att jag inte fick uppträda i just Channel One, som är ett statligt tv-bolag. Det är inte de andra kanalerna som jag gästade, säger Eric.

Alex Sparrows bidrag heter "Get You" och är skrivet av RedOne tillsammans med flera andra låtskrivare med svenskanknytning. Dessutom är en stor del av artistens dansare och körsångare svenskar, liksom hans management.

"Förtjänar hårda ord"
Eric Saade menar att konflikten som uppstod efter att han stoppades från Channel One blev till hans fördel. Enligt honom ledde det till slut till att det ryska Eurovisionslägret backade.
– Det är klart att de har insett att de bara förlorar på att köra "dirty games" nu. Alla journalister i Ryssland var på min sida och tyckte att det var jättekonstigt, säger han.

I intervjuer efteråt har Eric Saade använt hårda ord. Men det är inget han ångrar med några dagars distans.
– Jag var så trött på det där, och man gör bara inte som de gjorde. När någon gör så tycker jag att de förtjänar hårda ord och att blottas i media. Men nu släpper vi det ...

Parodi


In English

How to get there

Eric Saade was taking dance classes from a young age, and before his national breakthrough, he worked to perfect his artistry for five years. The stories and messages of the songs are an integral part of his fresh career, starting with the song Manboy in Melodifestivalen 2010.

He illustrates by explaining the rigorous symbolism in his national final performance with Popular. This is the live performance of the preview video that has been distributed all over Europe in the lead-up to the Eurovision Song Contest.

"I simply start on the wrong side of the glass, with the dancers on the other side, and I'm singing 'don't say it's impossible, I'm going to get there'."

This is Eric Saade standing alone, with all the other people on the other side of a glass veil. Eventually, the dancers even shut him up inside of a glass box – but he overcomes that final obstacle and breaks out.

"The glass is shattered, I emerge, moving up further and further, and I close the song being together with the dancers at the very front edge of the stage. This is what to me describes the message that you may feel shut in, but look, even if I'm presently inside of a box, I will be able to break out. To me, this is what will give people a sense of it all hanging together, and moving beyond the scope of a mere performance. I feel that this is extremely important."

Welcomes criticism

There is no doubt that Eric Saade is popular in the pre-polls of the Eurovision Song Contest. But there have been critical opinions as well. Some have felt that the lyrics of the song, where Eric sings that he "will be popular", are childish.

"I definitely have an understanding for that. When someone stands there singing 'I will be popular', I can understand that people are complaining on the lyrics. I would have done the same. But – you can't get around the fact that it's a smash hit that sticks on!" Eric says.

However, there are many ways to be popular. The real message of the song doesn't reside in that word, but rather in the wish to get somewhere and achieve something, he explains. Eric Saade sings "I will be popular".

"Since the expression popular is there, people could easily think that I'm just singing that I want to be popular. You want to be seen, and perhaps by a girl – that's something that we weaved into it. But they would be missing that popular is just an expression, as is common with pop songs, and not the main message. The important message is that I wish to be number one, the best, but that just doesn't fit to the rhythm of that part of the song."

The art of breaking glass. Photo: SVT

"Happy that someone cares"

Eric Saade cheers the opinions and discussions emerging from his act. They are vital for him being able to continue pursuing his dream. Big artists evoke emotions.

"If you're going to be huge, you have to be an artist that people love or hate. And I think it has turned out a bit like that both with me and with Popular. I always like to take things a bit over the top, with the stage show and everything. And then you get there – people will be annoyed," Eric says.

"But then I just tell them that it's wonderful that they care! If they would just have ignored everything without comment, I would have had a bigger problem, because in that case, I wouldn't have been able to work with music. I'm just so happy that someone cares about what I'm doing."

Photo: Pelle T. Nilsson

"The rules are antiquated"

Presently, Eric Saade is rehearsing his stage performance intensely. The reason for this is the rules of the Eurovision Song Contest. Here, Eric sees a problem. In Melodifestivalen, eight persons are allowed on stage, plus pre-recorded backing vocals.

"The Eurovision Song Contest rules are antiquated. Live backing vocals always sound better than pre-recorded, but since you only have six people, you're in trouble with the backing vocals if you have four dancers," he says.

The hard part of the performance with Popular is, in Eric's experience, to manage the singing while simultaneously performing an intense dance show. He practised his original performance of the song for a large part of the autumn.

Wanted: Massive pop acts

Now, he has had to replace three of his four dancers from Melodifestivalen in order to get dancers with the ability to also perform backing vocals. His new crew consists of three combined dancers and backing vocalists and two backing vocalists.

"I think this is why no one has done a big pop act in Eurovision before. Something where the artist really dances all out with his dancers, doing something like street dance in the style of Justin Timberlake. You can't have that if you can't have more persons on stage," he says.

This is where Eric Saade wants to break new ground.

"From what I've heard, we will be like the first ones with a act of this kind in the Eurovision Song Contest. What a challenge! I love tasks like that. My aim is to go there and set a new standard for Eurovision and show everyone that it's possible."

In Eric Saade's dream world, his act will also influence the Contest to change.

"I would like to show that perhaps it's time to make the rules more modern, so that you can have at least ten people involved and have massive pop acts in the show," he says.


Hånas


Eric Saade sjöng playback på sin promotionturné.

Nu hånas han.

– Att sjunga playback är som att begå harakiri, säger Alex Vorobyov, som framför Rysslands Eurovision-bidrag.

Superproducenten RedOne har varit med och skrivit hans låt ”Get you”, hans manager heter Peter Swartling och sångcoachen Kishti Tomita.

– När jag står på scenen i Eurovision är jag den ende på scenen som är från Ryssland. Dansarna, kören, alla är från Sverige, säger han.

Nu är Alex Vorobyov, eller ”Sparrow” som han nu kallas, på plats i Stockholm för att bland annat träna tillsammans Kishti Tomita.

Han berättar också om försoningsförsöken med Eric Saade, 20.

Det var under Eric Saades promotionturné i Ryssland som ”Popular”-sångaren plötsligt stoppades från att medverka i rysk tv.

Efteråt beskylldes Alex Vorobyovs managment för att ligga bakom.

– Eric tror att det var jag, men jag är inte president i Ryssland, om någon vill göra något i rysk tv kan jag inte bara ringa och säga ”Hörni killar, nu gör ni så här, jag är er chef”, säger Alex Vorobyov.

”Som att hänga sig”

Tanken var att de skulle försonas på Armenia music awards där de båda uppträdde.

I stället blev det tvärtom.

– De bara stängde dörren till sin loge. Jag har ett helt svenskt team och förstår inte varför vi inte kan vara vänner, säger Alex Vorobyov.

Själv tror han att det berodde på att Eric Saade under kvällen sjöng playback – och att han därför var på dåligt humör.

– Jag sjöng live och Eric sjöng playback. Jag blev ledsen för hans skull, han glömde att sätta micken vid munnen och det syntes verkligen att han sjöng playback. Det är fruktansvärt för en artist, det är som att hänga sig själv eller att begå harakiri, säger han.

Tomas Lingman, manager till Eric Saade:

– Vi hälsade på dem, sen var det inte mer med det och vi gick in i vår loge. Att sjunga playback var ett beslut som vårt ryska skivbolag tog. På den här galan var det mellan 35 och 40 akter som uppträdde. Det var första gången Eric uppträdde playback, det gör han normalt inte annars.

Dessutom passar han på att såga det ryska bidraget:

– Eric behöver inte betala miljoner till RedOne och Swartling för att komma med i Eurovision, han har folkets stöd, säger han med anledning av att ”Get you” utsetts som bidrag av rysk tv och inte genom någon röstning.

Alex Vorobyov har ytterligare en svenskkoppling.

Han var tidigare tillsammans med skådespelerskan Oksana Akinsjina, 24, som spelar Lilja i Lukas Moodyssons ”Lilja 4-ever”.

”Kanske är jag ung och dum”

Förhållandet tog nyligen slut.

– Hon gjorde det ingen tjej borde göra, hon läste mina sms, min Facebook-sida, allt jag hade på datorn. Jag hade gett upp alla andra tjejer för henne, hon var perfekt. Men efter att hon läst ringde hon mig och bara sa ”jag hämtar mina saker, ring inte mig”.

Vad var det hon läste?

– Du vet, jag älskar tjejer. Kanske är jag ung och dum, men om jag ser en vacker tjej tänker jag inte på att jag har ett förhållande, kanske blir det annorlunda när jag blir äldre. Men nu är jag så glad, du vet i rysk showbiz har vi många bögar och det är därför jag har mycket att göra.


Erics schema



Eric Saades schema inför avresan till Eurovision Song Contest är fullt av repetitioner, intervjuer och studiopass. Men Sveriges hopp i Düsseldorf håller ögonen på bollen. "Jag skulle gärna vilja att det var i morgon", säger han.
Innan resan går till Tyskland den 3 maj har Eric Saade fullt upp. Alla vill ha en bit av den förhandstippade svensken. Och samtidigt jobbar han med sitt kommande album, ett arbete som började redan i höstas.

- Jag skriver fortfarande låtar och spelar in för det. Ovanpå det måste vi självklart repa lite på den nya scenshowen, och så har vi lite marknadsföring. Jag vill gärna att jobbet med plattan ska vara klart innan jag åker till Tyskland, även om jag ska släppa den först i sommar, säger Eric.

Tar bort väntetid
Dessutom är det gott om intervjuer. Det blev mycket av den varan under en marknadsföringsresa till Ryssland i helgen. Nästa weekend väntar Frankrike.

- Jag ska uppträda i ett tv-program där, men det är bara över en dag. Det är ganska skönt. Efter det kommer jag hem i två dagar och sitter i studion, och sedan åker vi till Tyskland, säger Eric.

Han tänker inte så mycket på just intensiteten. Den kräver energi, men samtidigt tar den bort väntetid inför den stora kvällen.

- Schemat är på både gott och ont. Rösten kanske inte alltid håller när det är så här mycket, men samtidigt är det skönt att det inte är en massa glapp så att man inte behöver gå och vänta. Jag skulle gärna vilja att det var i morgon, säger Eric.

"Hade förmodligen stupat då"
Tisdag till torsdag nästa vecka repeterar Eric sitt framträdande tillsammans med resten av gänget som ska stå på scen. Det blir minst tre timmar varje dag. Den 2 maj gnuggar han in numret i ett sista fyratimmarspass.

Och den 3 maj har han sin första repetition på Eurovisionsscenen i Düsseldorf. Om han går till final kommer han att få vara på scenen vid sammanlagt minst tio tillfällen. Men Tyskland tar Eric Saade när det kommer.

- Det finns ett schema på vad jag ska göra där, men jag har inte ens fått se det - och det vill jag inte än. Jag hade förmodligen stupat då, skrattar han.

P4

Missade du när Eric va med i P4 ?
KLICKA HÄR för att lyssna!


Dagens bild


MTV Russia


Saades vilda dagar i Ryssland


Eric Saades marknadsföringsdagar i Moskva blev en stor svensk framgång. Efter uppmärksamheten i tv och tidningar har han fått en publik i landet som växer snabbt. Men samtidigt har det blivit ordväxlingar i medierna mellan Eric och den ryska eurovisionsrepresentanten Alexej Vorobjov.

Besöket i Ryssland blev intensivt för Eric Saade. Den svenska beskickningen bodde på ett lyxhotell ett stenkast från Röda torget och har haft ett fulltecknat schema - både officiellt och efter arbetstid.

Det blev sammanlagt tre stora tv-shower där Eric och dansarna framförde Popular, åtta tv-intervjuer för musikprogram och pratshower och en rad intervjuer för de största ryska tidningarna. Under tv-galan The Armenia Music Award fick Eric ta emot pris som det största hoppet i Eurovision Song Contest 2011.

- Den stora ryska artisten Filipp Kirkorov har varit en av våra värdar under besöket, och det har inneburit en rad spektakulära upplevelser. Vi blev bland annat inbjudna till den ryska divan Alla Pugatjovas privata födelsedagsfirande, som en inleddes med storslagen gala på Kreml för att sedan avslutas med privat middag på exklusiva Metropolitan, säger Lingman.

Avbokades från tv-show

Men allt gick inte som på räls i Moskva för Eric Saade. På torsdagen skulle han medverka i tv-programmet Star Academy på den statliga tv-kanalen Channel One. Några timmar innan programmet fick han veta att hans medverkan var inställd.

- Jag fick snabbt klart för mig vad som hade hänt efter samtal med personer som är involverade i produktionen och anställda på Channel One. Jag kan inte gå in på exakt hur det gick till, men jag kan säga att Erics medverkan inte var så populär hos det ryska ESC-bidragets entourage, med baronessan i spetsen. Vi har inte träffat dem, men jag tycker att det är väldigt tråkigt och beklagligt. När nu detta i stället vändes till vår fördel så ökade ju bara intresset för Erics besök i Ryssland, vilket har gjort den ryska artisten och hans folk lite stressade, säger Tomas Lingman.

Alexej Vorobjovs manager är baronessan Ekatarina Geshman Valdek. Hon menar att den ryska artistens entourage inte hade något med avbokningen från tv-showen att göra.

- Vi är i fullständig chock. Det var antagligen tv-kanalen som gjorde avbokningen. Det här är en talangjakt, och eftersom Eric Saade vunnit talangjakten Popkorn kan man ha sett honom som representant för en konkurrent, säger hon till svt.se.

Popkorn är en talangjakt som hålls i bland annat köpcentrum på olika håll i landet. Eric Saade vann tävlingen 2006, då den hette Joker.

Kritik mot glasburen

Den andra delen har uppstått av att användare som laddat upp filmer på YouTube anklagat Eric Saade för att ha stulit både danssteg och idén med glasburen från Alexej Vorobjov. Den ryska artisten använde en glasbur som sprängdes på liknande sätt redan 2007. Samtidigt har en rad internationella storstjärnor använt effekter med krossat glas genom åren.

- Alex är mycket omtyckt här i Ryssland, och några av hans fans måste ha gjort de här filmerna, säger Ekatarina Geshman Valdek.

Utöver det har citat figurerat i ryska tidningar där Alexej Vorobjov riktar skarp kritik mot Eric Saades användande av dansstegen och glasburen. Tomas Lingman menar att anklagelserna är befängda.

- Eric hade ingen aning om vem denna Aleksej var förrän vi visade honom det här YouTube-klippet i torsdags, och i övrigt är ju detta bara ett billigt sätt att skapa rubriker. Jag personligen och Eric som artist har blivit utsatta för en rad påhopp av Aleksejs folk under denna helg. Jag kan bara beklaga att de väljer "dirty games", säger Lingman.

Positivt med influenser

Ekatarina Geshman Valdek är oförstående och menar att Alexej Vorobjov inte har uttalat sig negativt om Eric Saade. I stället pekar hon på en rad intervjuer där Vorobjov tagit saken med ro. I den ryska tidningen MK förra måndagen förklarade han att han själv har många influenser i sitt artisteri.

- Jag vill inte anklaga någon för plagiat, tvärt om. Om jag påverkar andra artister i Europa är ju det den största komplimang jag kan få! säger Vorobjov till tidningen.

Ekatarina Geshman Valdek är upprörd på tidningsskriverierna där andra citat figurerat.

- Vi har inte riktat några anklagelser över huvud taget. Vi överväger att göra en rättssak efter de här tidningsskriverierna. Jag och Aleksej försökte träffa Eric backstage efter showen här om dagen och gottgöra det som hänt, men de sade att Eric behövde duscha och släppte inte in oss, säger hon.

Svenskt team

Det ryska bidraget i Eurovision Song Contest heter Get You och är skrivet av svensk-marockanen RedOne tillsammans med flera låtskrivare med svenskanknytning. En stor del av Rysslands team både på och bakom scenen är svenskar.

- Den här konflikten är artificiell. Alex är dubbelt så lång som Eric och kommer från ett av världens största länder, varför skulle han ge sig på Sverige? Han är känd för att vara en vänlig person, säger Ekatarina Geshman Valdek.

Eric Saade har själv valt att inte uttala sig om diskussionen sedan hemkomsten i söndags. I stället har han skickat en hälsning till sina fans via sin officiella Facebook-sida.

- När det gäller grejen med den ryska ESC-låten förstår jag inte vad de håller på med. Jag tänker inte ge mig in i några "dirty games" eller hålla på med skitsnack inför ESC. Jag slår dem på scenen i stället, hälsar han.

Stort ryskt intresse

Uppståndelsen har dock varit positiv för Eric Saade, menar Tomas Lingman. Efter den inställda showen blev uppmärksamheten kring honom i Ryssland ännu större.

- Ingen annan ny utländsk artist har fått så mycket uppmärksamhet i media och tv under ett promotionbesök i Ryssland. Antalet fans i Ryssland växte väldigt snabbt under helgen, och många av dem har väntat varje dag utanför vårt hotell, berättar Lingman.

Svenskt team

Det ryska bidraget i Eurovision Song Contest heter Get You och är skrivet av svensk-marockanen RedOne tillsammans med flera låtskrivare med svenskanknytning. En stor del av Rysslands team både på och bakom scenen är svenskar.

- Den här konflikten är artificiell. Alex är dubbelt så lång som Eric och kommer från ett av världens största länder, varför skulle han ge sig på Sverige? Han är känd för att vara en vänlig person, säger Ekatarina Geshman Valdek.

Eric Saade har själv valt att inte uttala sig om diskussionen sedan hemkomsten i söndags. I stället har han skickat en hälsning till sina fans via sin officiella Facebook-sida.

- När det gäller grejen med den ryska ESC-låten förstår jag inte vad de håller på med. Jag tänker inte ge mig in i några "dirty games" eller hålla på med skitsnack inför ESC. Jag slår dem på scenen i stället, hälsar han.

Stort ryskt intresse

Uppståndelsen har dock varit positiv för Eric Saade, menar Tomas Lingman. Efter den inställda showen blev uppmärksamheten kring honom i Ryssland ännu större.

- Ingen annan ny utländsk artist har fått så mycket uppmärksamhet i media och tv under ett promotionbesök i Ryssland. Antalet fans i Ryssland växte väldigt snabbt under helgen, och många av dem har väntat varje dag utanför vårt hotell, berättar Lingman.


Nytt från Lingman

Är mailbombad från hela Europa av Saade fans och journalister....


Dagens bild




The one who has a plan


Dagens bild


Nytt från Eric

Hello people! I'm back in sweden after a great trip in Russia! I made some great Tv performances and Interviews with the biggest newspapers! :)
I bet people are speculating about the "Thing" with the Russian ESC song.
I just wanna say that, i don't get what they're doing.
I'm not gonna play dirty games and talk bullshit before ESC. I'm gonna beat them on the stage instead.. End of story!
Later/ LOVE ♥/ Eric! :)


Meeting with Philip Kirkorov in Moscow


Senast från Lingman!

Sista natten på vansinnigt häftiga hotellet The Ritz Carton i Moskva, imorgonbitti flyger vi mot Stockholm igen efter en obeskrivlig promotionturné och upplevelse i Moskva. Baronessan får klara sig själv nu i Ryssland...;-) Jag kan snart skriva en bok om alla historier man fått höra om henne samt själv fått erfara!

"Armenia" Music Awards


Nytt från Lingman



Vi ska göra 3 inspelade och 2 direktsända TV shower idag i Moskva, det är ju helt galet! Direktsänd Award-Gala på Kreml Palace samt Musikgala på The Olympic Stadium!! Hade inte vågat drömma om det intresse och den uppmärksamhet vi får under den här resan! Helt fantastiskt!

På Ryska

 

В первом полуфинале 10 мая 20-летнему Эрику Сааде предстоит стать прямым соперником 23-летнего “евроделегата” из России Алексея Воробьева, шансы которого с песней Get You оцениваются также весьма оптимистично. Наш “Воробей” тоже не сидит сложа крылышки, рекрутируя голоса поклонников для будущего голосования. В его багаже — успешные выступления в Греции, Румынии, Болгарии, Голландии. Эрик же навострил лыжи в Москву, где в эти дни не покладая рук, ног и обезоруживающей улыбки рекламирует себя на телесъемках, гала-концертах и клубных вечеринках. Однако первое интервью по прибытии в Москву артист дал именно “МК”. С неподдельным любопытством разглядывая странички прошлых номеров газеты со своими фотографиями, он признался: “Мне уже сказали, что ваша газета — лидер в вопросах “Евровидения”, рад с вами поговорить”.

— Эрик, и как настроение накануне “Евровидения”?

— Прекрасное! Записываю свой второй альбом. А сейчас вот поехал в промотур. Сперва в Россию, потом во Францию. Получаю массу удовольствия от того, что занимаюсь любимыми вещами — танцую, пою, записываю музыку.

— Почему именно с России начинается твой “европоход”? Какие-то особые ожидания?

— На самом деле я занимался альбомом и даже не думал о промотуре. Но потом мой менеджмент решил, что все-таки надо бы куда-то поехать. Появилась эта идея — Россия и Франция как две большие страны “Евровидения”. А для поездки в Москву был и особый повод.

— Дай догадаюсь! Филипп Киркоров, не так ли? Наш маг и еврокудесник…

— Я еще его не видел, я только из аэропорта, но мы встретимся позже. Мои менеджеры рассказали мне о нем, я знаю, что мы связаны некоторым образом через композитора Фредерика Кемпе, автора моей песни для “Евровидения”. Он, кажется, сотрудничает и с г-ном Киркоровым?

— Да, у них уже три песни — “Королева”, “Новый герой” и “Голос” для дуэта с оперной дивой Анной Нетребко…

— Круто!

— Филипп у нас мегастар, очень опытен в делах “Евровидения”, его советы могут быть полезны.

— Я обязательно к ним прислушаюсь.

— Россия и Франция считаются в этом году прямыми конкурентами Швеции на “Евровидении”. Вы решили провести разведку боем?

— Неужели?! Не вижу между нами ничего общего.

— А многие видят — три молодых, певучих, сексапильных молодца. Придется перетягивать друг у друга голоса романтических впечатлительных дев, не так ли?

— Для меня главное все-таки не образы, а музыка. Музыкально мы очень отличаемся. Француз Амори — это такая поп-музыкальная опера, ваш Алексей — классный шоумен, а я все-таки поп-артист традиционного формата. У нас очень разные стили. Общее действительно только в том, что мы все молоды и хороши собой, ха-ха…

— А еще тебя упрекают в том, что твои постановщики слямзили трюк с разбивающимся стеклом у нашего Воробьева, который тот показывал на церемонии MTV четыре года назад…

— Я вообще-то до сегодняшнего дня даже не знал, кто этот парень. Только сегодня послушал его песню, и мне показали это видео, где нас сравнивают. Сказали, что в России обсуждают схожесть наших сценических постановок. Такое на самом деле многие делали раньше — и Jonas Brothers в Америке, и Деспина Ванди... Это не какая-то особенная идея, о которой никто не слышал. И Майкл Джексон раньше танцевал… Идея с разбивающимся стеклом отталкивалась от смысла песни, где я преодолеваю себя, “разбивая” прошлую жизнь, и иду в новый мир.

— Надеешься на победу?

— А кто не надеется! Но важно делать то, что и как ты считаешь нужным, и я эту счастливую возможность имею. Понравится ли это людям, предугадать сложно. В один год понравился Александр Рыбак, в другой — Лена (Майер Ландрут). Массовые симпатии — вещь очень ветреная и непредсказуемая.

— “Евровидение” для тебя — случайное приключение или выстраданная цель?

— Это прежде всего большой шанс для меня. В прошлом году я добился большого успеха в Швеции и хотел бы теперь использовать это как старт для нового этапа в карьере. А за “Евровидением” я слежу с детства, лет с десяти, моя мама — большая болельщица конкурса. В Швеции к “Евровидению” особое отношение благодаря АВВА, нашей великой группе. Каждый (музыкант), наверное, хотел бы повторить их успех. Я повторю точно! (Заливисто смеется.)

— Кого-то отметишь из участников прошлых лет?

— Мне очень понравилась Лена в прошлом году. Превосходная песня, простой номер. Главное, что она сделала все так, как считала нужным, хотя, возможно, и вопреки устоявшимся стереотипам. Это было здорово.

— А Билана знаешь?

— Он прекрасный певец. Очень мне понравился с песней Believe, когда победил в Белграде. Передай ему привет, если увидишь.

— Всенепременно. А что ты думаешь о так называемом солидарном голосовании, из-за чего о “Евровидении” часто говорят скептически?

— Я бы предпочел, чтобы голосовали за музыкальные достоинства, и верю, что большинство людей так и поступают. Надеюсь, моя песня понравится и российской публике и вы проголосуете за меня.

— Удачи тебе, Эрик! Встретимся на “Евросонге”

Aftonbladet (Eric stoppad i Ryssland?)


Skandaler kantar Eric Saades besök i Ryssland.

Han anklagas för plagiat av sin ryska rival – och blev stoppad i ett tv-program.

– Jag kan inte se en enda likhet mellan honom och mig, säger han.

Just nu befinner sig Eric Saade, 20, på en promotionturné i Ryssland inför Eurovision song contest.

I samband med besöket har ett storbråk brutit ut mellan honom och Rysslands Eurovision-artist Alexey Vorobyov, 23. Han tävlar med låten ”Get you”, skriven av svenska demonproducenten RedOne.

Alexey Vorobyovs ryska fans går till hård attack mot Eric Saade. De anklagar honom för att ha stulit såväl danssteg som idén med glasburen från Alexey Vorobyov.

’Ge honom en egen dans’

Vorobyov uppträdde nämligen redan på ”MTV music awards” 2007 i en glasbur som krossades, snarlik Eric Saades Eurovision-nummer.

– Det är helt enkelt otroligt! Jag skulle inte ha att brytt mig om det bara hände en gång. Kan inte den svenska deltagaren anlita en koreograf som kan ge honom en egen dans? säger Alexey Vorobyov i tidningen Tvoy.

Eric Saade, som befinner sig i Moskva, slår tillbaka mot sin rival.

– Jag kan inte se en enda likhet mellan honom och mig. Han ser ut som en Wallmans-artist, en sådan där showartist som står och sjunger och han har en ganska dålig låt, säger han.

Plagiatanklagelserna har genererat stora rubriker i de ryska tidningarna de senaste dagarna.

– Jag skrattade ganska mycket när jag insåg att de tyckte att jag hade stulit ett danssteg där jag står på tå. Jag funderade direkt på om de visste vem Michael Jackson var, säger Eric Saade.

Många kör med glas

Eric Saade hade ingen aning om vem Alexey Vorobyov var innan han kom till Ryssland.

– Visst han hade gjort någon glasgrej, men hur många har inte gjort det?

Eric Saade menar att ryssarna håller på med lite ”dirty games” för att sätta käppar i hjulet för Saades framgång.

– Skillnaden mellan honom och mig är att jag är en popartist och vad han är vet jag inte, säger han.

Tidigare i veckan skulle Eric Saade ha uppträtt i talangjaktsprogramet ”Star academy” i Ryssland. Plötsligt stoppades hans medverkan. Anledningen? Enligt en källa ska flera inblandade, bland dem Vorobyovs manager, Baronessan Ekatarina Geshman Valdek, ha uppfattat det som opatriotiskt att lyfta fram Alexey Vorobyovs rival.

– Eric Saade stoppades av det svenska teamet bakom Alexey Vorobyovs låt och tv-kanalen som tyckte att det var antipatriotiskt att låta den största rivalen uppträda i ”Star academy”, säger Philipp Kirkorov, en stor rysk artist som hjälper Eric Saade under hans vistelse i Ryssland.

’Slår honom på scen’

Tomas Lingman, Saades manager, menar att ryssarna har velat skapa en skandal.

– Nu har Eric vänt det till sin fördel då han inte ens vet vem killen är. Det har väckt intresse för Eric efter att hans framträdande ställdes in, säger han.

I kväll kommer de båda rivalerna att mötas för allra första gången – i ett annat ryskt tv-program. Eric Saade tar mötet med ro.

– Jag kommer att slå honom på scenen i stället. Jag snackar inte en massa innan, säger han.


Eric Saade beaten up by bullies in new video

 

Eric Saade has an ambitious take on his videos. In a range of short film productions in 2010, he exhibited various theatrical performances, including being beheaded in a Medieval setting in the video for the song Masquerade.

After winning the Swedish national selections Melodifestivalen, he embarked on another creative journey. The director Mikael "Mikeadelica" Gustafsson led him down a rough path, where he gets beat up by bullies after a night club dance show-off.

But this time, Eric Saade meets a happy end in the story, fulfilling his promise in the song lyrics: "I will be popular".

In real life, Eric Saade is currently in Moscow for a four-day stay with appearances in a number of TV shows, including Star Academy and The Russian and Armenian Music Awards 2011.


Dagens bild


Musikvideon

Nu är Eric i Moskva och har redan varit på två intervjuer .. Musikvideon till Popular har dessutom kommit ut!



Hemsidan



IMORGON SLÄPPS DEN OFFICIELLA MUSIKVIDEON TILL "POPULAR".
Eric har precis avslutat sin TACKTURNÉ(Signeringsturnén), och håller nu på att slutföra sitt album som ska släppas i sommar! 


Imorgon på premiärdagen av videon till "Popular" åker eric till RYSSLAND och gör en massa TV program för att nu även slå i hela Europa! Det är blir första steget! 



Missa inte videopremiären i morgon! 
/TEAM SAADE!


Nytt från Eric

In the studio writing With Jason gill, Robin Fredriksson, and J-Son!!!
Sounds like its gonna be a Great Track!
Later!
Love/E.

Innan Mello


Sweden


Nytt från Lingman!

I skrivande stund drar vi igång repetitionerna av Saades Popular inför Eurovision under ledning av Mr B Boy Solution - Benke!


Nytt från Lingman!

Turné möte med Eric och Bouncarna Alvaro och Jennie, Its showtime!

Bilder från jönköping


Lingman skriver


Saades ”Ericsgata” slutade idag i Kungsbacka oc h det har varit triumartat ”gata” med idel  publikrekord och visst är Eric landets populäraste artist idag.
Intressant att läsa på poplight.se vad de s.k kändisarna tror om Erics chanser i Düsseldorf, men  lite kul att de flesta inte har en susning om de andra bidragen….det är väl nästan bara Alsing som verkade ha lite koll och tippade att det skulle stå mellan Sverige, Frankrike och England……och uttala sig tvärsäkert om hur Erics chanser är och de flesta var diplomatisk och lutade åt de topp10.

Eric skapar hysteri


Eric Saade fortsätter att skapa hysteri efter vinsten i Melodifestivalen 2011. Igår gjorde han sitt sista stopp den den officiella tack-turnén och intresset för flickfavoriten har varit bortom alla gränser.

Eric Saades fans har under hans tack-turné visat sig vara både hängivna och köpvilliga. I Jönköping slogs igår återigen publik- och försäljningsrekordet av singlar. När Eric Saade visade upp sig på Sergels torg i Stockholm dagen efter vinsten kom mer än 10 000 fans för att se sin idol.

På tack-turnén som besökt Linköping, Stockholm, Eskilstuna, Trelleborg, Borås och Jönköping har extra vakter fått kallas in för att hantera det stora trycket.

För tillfället jobbar Eric även för fullt med sitt nya album. Den 17:e juni ger han sig ut på en stor Sverige-turné, men först väntar som bekant ett nedslag i Düsseldorf där han kommer att försvara de svenska färgerna i Eurovision Song Contest 2011.


Nytt från Lingman!

Nytt publik- och försäljningsrekord av singlar idag igen när Eric Saades Tack och signeringsturné landade i Jönköping, saknar ord för denna hysteri som råder!!! Ny skivleverens fixad, Casper Jarnebring och Team Casper tar med sig skivor på bussen hem i natt! Check! (Tack Jennifer Johannsson för att du fixar) !!!!


Cover på Popular

Vad tycker ni ?


Popular



Eric har spelat in musikvideo till POPULAR!
Han är mitt uppe i att slutföra sitt andra solo Album, mitt uppe i Planering av Sverige turné! Mitt uppe i planering av ESC!
Men ingenting är Omöjligt för SAADE.
Här kommer första sneakpeak från videon!


News!

Har varit väldigt dålig på att uppdatera men har inte riktigt haft tid men ska försöka att lägga in lite inlägg nu idag!



 
Hej alla! Nu är jag på väg till Jönköping! Sista officiella stoppet på "TACKTURNÉN"! Kommer spela 3 låtar med min pianist och sedan träffa er alla!
Annars har jag bara suttit i studion och spelat in låtar och skrivit! Det börjar närma sig ett helt album nu! :)
Sedan ska jag även planera klart Sverigeturnén, som börjar 17 Juni. Då är d...et full Konsert och show!
Vi ses snart i Jönköping! Kärlek! /E.


Eric och Molly


Gatufest

I sommar åker Eric Saade ut på en stor turné från norr till söder och den 9 juli är det dags för gatufesten i Sundsvall.

"Sundsvalls Gatufest är en av sveriges absolut bästa stadsfestivaler, och har länge varit en av mina önskefestivaler att uppträda på, och nu ska jag äntligen få göra det! Det ska bli grymt!" säger Eric Saade glatt.


Top 6

Glöm inte att rösta på Eric på rix top 6!
RÖSTA HÄR!

Glasburen åker med!

Melodifestivalvinnaren Eric Saade får ha med sig sin glasbur till schlager-EM i Düsseldorf.

Att glasburen skulle få användas har varit långt ifrån säkert, eftersom buren sprängs på scen och glassplittret måste tas bort innan nästa artist. I mitten av mars var SVT:s representant Christer Björkman i Düsseldorf för att presentera Sveriges bidrag.

Eric Saade tävlar med låten "Popular" i den andra semifinalen den 12 maj. Finalen hålls den 14 maj.

 


Nytt från Eric


29:e plats

Eric ligger på 29:e plats med Popular på spotify .. Nu se vi till att den kommer på top 10!

Dagens bild


Nytt från Eric


sanningen kommer fram ..

Danny Saucedo dansar och körar bskom Eric Saade i Eurovison Song Kontest 2011

Tidigare i veckan berättade Poplight om ryktena att Fernando Fuentes och Alvaro Estrella kan komma att backa upp Eric Saade på scen i Düsseldorf. Nu kan Poplight avslöja att Danny Saucedo är klar som dansare och körsångare bakom Eric Saade. Danny kom tvåa i Melodifestivalens final i år, men nu får han ändå chansen att stå på scenen i Eurovision Song Contest 2011.

I Melodifestivalens final stod det i slutändan mellan Eric Saade och Danny Saucedo. Eric Saade vann både juryns och publikens röster och får representera Sverige i Eurovision Song Contest 2011 i Düsseldorf om en och en halv månad.

Men Danny behöver inte hänga läpp för det. Nu kan Poplight avslöja att Danny Saucedo valts ut att vara en av dem som ska köra och dansa bakom Eric Saade när han framför ”Popular” i Eurovision. Detta bekräftas av en källa hos Dannys skivbolag som Poplight pratat med.

Eftersom körsången var inspelad under Melodifestivalen – vilket inte är tillåtet i Eurovision Song Contest – var man tvungen att byta ut flera av Eric Saades Melodifestivalsdansare mot dansare som även kan sjunga.

Som Poplight nämnde tidigare i veckan ryktas det om att Fernando Fuentes och Alvaro Estrella kan vara aktuella som dansare och körsångare bakom Eric Saade i Eurovision Song Contest i Düsseldorf.


//Fanny

saade-"nytt" ..

Denna gången kunde vi inte direkt kalla det Nytt, därför blev det "nytt" eftersom det är 3 timmar sen :)

Och jag förmodar att ni alla sett det redan ;)

//Fanny


Lingman-nytt ..

Ofc stannar jag!

Eller jag försöker blogga så ofta jag kan :)
Låååter det bra kära läsare? :D



Hm ... Vad tror ni han menar med det?

//Fanny

Nytt från Lingman!


Inte sant

Det som tidigare har sagts om att Danny ska dansa bakom Eric och sjunga är tydligen sant ..

Köpa affisch eller tröja?

Vill du köpa en tröja med Eric på eller kanske en affisch ?
Då är det bara att klicka HÄR!

I am back!

Jag är tillbaka igen nu så nu är det jag igen som kommer att uppdatera .. Om Fanny vill så får hon jätte gärna hjälpa till att driva bloggen med mig,vi får se vad hon vill men nu till Eric!

Tidigare i veckan berättade Poplight om ryktena att Fernando Fuentes och Alvaro Estrella kan komma att backa upp Eric Saade på scen i Düsseldorf. Nu kan Poplight avslöja att Danny Saucedo är klar som dansare och körsångare bakom Eric Saade. Danny kom tvåa i Melodifestivalens final i år, men nu får han ändå chansen att stå på scenen i Eurovision Song Contest 2011.

I Melodifestivalens final stod det i slutändan mellan Eric Saade och Danny Saucedo. Eric Saade vann både juryns och publikens röster och får representera Sverige i Eurovision Song Contest 2011 i Düsseldorf om en och en halv månad.

Men Danny behöver inte hänga läpp för det. Nu kan Poplight avslöja att Danny Saucedo valts ut att vara en av dem som ska köra och dansa bakom Eric Saade när han framför ”Popular” i Eurovision. Detta bekräftas av en källa hos Dannys skivbolag som Poplight pratat med.

Eftersom körsången var inspelad under Melodifestivalen – vilket inte är tillåtet i Eurovision Song Contest – var man tvungen att byta ut flera av Eric Saades Melodifestivalsdansare mot dansare som även kan sjunga.

Som Poplight nämnde tidigare i veckan ryktas det om att Fernando Fuentes och Alvaro Estrella kan vara aktuella som dansare och körsångare bakom Eric Saade i Eurovision Song Contest i Düsseldorf.


Språkskola


Sommarkrysset


natti natti ..

Visste ni att förutom dans och sång så har även fotbollen en plats i Erics hjärta?

 


Med detta säger jag godnatt, och imorgon är det ny dag och nya tag!

/Fanny


lingman-nytt ..

 


vad är det som händer? ..

Är det någon annan än jag som känner igen killarna med svarta skor?
Har både Alex och Amir gått över till att dansa med Saades rival - Danny Saucedo??
Frågan som många undrar går än så länge utan något korrekt svar, vi får kolla upp detta!

/Fanny

 

Update: Vid närmare granskning (och med hjälp av en läsare) har jag/hon konstaterat att dom tre förodligen är vänner sen innan och att Alex och Amir var med Danny och dansade på ett gigg i ryssland.
Så vi får hoppas att det inte är något skumt pågång! :)

Tur att det fins folk som har mer koll på det här än jag!

 


gräva i guldet ..

Nu när det står still i Saade Världen och ingen verkar vilja ha en tävling måste man ju skrapa i alla hörn!

Klicka på bilden för att visa vilken plats DU tror att Eric hanmar på i ESC! :)

/Fanny

här kan du ..

Har du en riktigt fin bild som du är stolt över på just Eric?
Eller kanske en bild på dig och honom som du vill dela med dig av?
Klicka *HÄR* om du vill lägga ut en bild på Eric's hemsida.
/Fanny

vad tycker ni ..

Då det verkar stå still i Saade världen jsut nu kör vi på med en tävling, eller vad tycker ni?
Tävlingen kommer upp om minst 10 st kommenterar detta! :)
/Fanny

eric's facebook ..


Hello!:) I took some days of, to visit My hometown.. We're in the middle of recording sessions in Stockholm, but I have cold.:( Needed a break!:)
Nice weather, but still cold here. This is the number one summertown in Sweden! Helsingborg!:) I'm longing for summer!!!
See ya soon!
Love /Eric!

Eric beskriver sig själv ..



Kreativ, positiv och ”control freak”. Men slarvig när det finns tid att koppla av. Så beskriver Melodifestivalens manliga stjärnskott Eric Saade sig själv.

Ända sedan han med sitt stilsäkra och karismatiska framträdande knep tredjeplatsen i finalen på Globen med hiten Manboy har han varit på allas läppar.
- Utöver alla de som upptäckte mig via tävlingen hade jag förmodligen ett stort stöd av TV-publiken från min tid hos Disney, konstaterar Eric.

Under sommaren 2009 kunde vi nämligen se honom som programledare i Disneys Channels storsatsning My Camp Rock, en skandinavisk musiktävling som hämtat inspiration från kanalens succéfilm Camp Rock. Eric figurerade inte bara på TV den sommaren: vi kunde även se honom som konferencier för den riksomfattande tävlingen Julias Stjärnskott. Ett evenemang som har sin stora final på Skansen och genom åren haft deltagare som Lisa Nilsson och Peter Jöback.

Därefter, i augusti 2009 kontrakterades Eric till Sveriges förmodligen snabbast expanderande skivbolag, Roxy Recordings. Där har han artistkollegor som Lena Philipsson, Orup, Agnes, Malena Ernman, Peter Jöback, Erik Hassle, Sarah Dawn Finer och många andra.

- Vi har lyssnat på Eric ett tag nu, och efter att fått lära känna honom lite mer på senare tid råder ingen tvekan om att han är en artist som platsar i de allra högsta divisionerna, säger Mårten Aglander, vd för Roxy Recordings.

Eric Saade behärskar alla sidor av artistskapet. Han har skrivit låtar sedan han var 13 år gammal och har tillbringat vintern med att skriva till sitt kommande album, ensam eller i samarbete med olika producenter och låtskrivare som Fredrik Kempe, Peter Boström, Alexander Kronlund, Dimitri Stassos, Ginni, och Anton Malmberg Hård Af Segerstad.

- Peter Boström producerar. Det blir en ganska originell blandning av akustiska trummor, hårda, nästan dataspelsaktiga 80-talssyntar, storslagna, klassiska stråkar och distade gitarrer., avslöjar Eric.

Uptempolåtarna och de mustiga balladerna kompletteras av en intim och avskalad ballad, Like That With You, där ett ensamt pianokomp framhäver Erics unika röst.

- Det första jag fick höra när jag gick in i studion med professionella människor var att jag inte lät som någon annan när jag sjöng - att min röst var originell och full av karaktär. Jag säger inte att jag sjunger bättre än någon annan, men folk hör uppenbarligen när det är jag som sjunger, säger han ödmjukt.
Eric är dock inte den typen av artistprodukt som sjunger det han blir tillsagd att sjunga, eller spelar in en låt bara för att den kommer från en berömd låtskrivare.

- Det är min platta och jag har sista ordet, slår han fast. Jag vill känna att det är en grym melodi och kunna relatera till varje låt som jag sjunger. Manboy var omedelbar och lättsmält - det måste man ha i en tävling som Melodifestivalen - men den är kanske inte den typ av låt som man upptäcker något nytt i varje gång man hör den. Albumet kommer att innehålla många låtar som växer.
Han har till exempel skrivit en som ifrågasätter vårt behov av mode och en annan om vissa människors oförmåga att släppa andra bakom sin fasad.

Eric Saade växte upp i Kattarp utanför Helsingborg och fick tidigt ta ansvar. Dels som skilsmässobarn och näst äldst av åtta syskon och halvsyskon. Dels genom att han mer eller mindre fick fixa skolan själv. Men också eftersom han inledde sin bana i musikbranschen redan vid 13 års ålder, efter att ha blivit upptäckt av ett management som alltid har trott på honom (och finns vid hans sida än i dag).

- Min mentala ålder är nog lite äldre än min biologiska, erkänner han. Jag fick tidigt hålla koll på saker. Kanske är det lite därifrån mitt behov av kontroll kommer. Jag har svårt att släppa saker och brukar till exempel dubbelchecka att min manager ringt de samtal han ska, vilket inte alltid är så populärt, ler Eric.

Eric sjöng tidigt, trots att ingen annan i hans familj utövade musik. Mamma jobbade på livsmedelsbutik och pappan, som kommer från Libanon och har palestinska rötter, drev ett eget företag.
När Eric var i fyraårsåldern skilde sig föräldrarna.

- Själva separationen var jag lite för liten för att beröras av, men de följande åren blev jobbiga. Framför allt diskussionerna om var vi skulle vara. Under konflikterna utvecklade jag en tendens att dra mig tillbaka och stänga av mina känslor utåt. Än i dag kan jag vara berörd av negativa saker utan att någon utomstående märker det.

Mamman blev den fasta punkten, men Eric har alltid haft bra kontakt med sin pappa och dennes läckra mezerätter tillhör fortfarande Erics favoritmat.

Det var då Eric såg Michael Jackson på TV som han fick för sig att han skulle sjunga. När det sedan visade sig att han var både tonsäker och målmedveten, tog familjen fasta på det. Första scenframträdandet skedde vid sex års ålder, då han sjöng Vandraren av Nordman på sin mammas bröllop. Sedan dess har han haft olika musikaliska perioder, där bland annat artister Backstreet Boys och Bryan Adams tillhört favoriterna. I dag kan båda anas bland ingredienserna i hans egen musik.

Fotbollen var Erics andra stora intresse och förblev nummer ett ända tills han fick sitt första skivkontrakt vid 15 års ålder. Än i dag är Eric fotbollsfantast och Zlatan förblir hans stora förebild. Dels för sin förmåga att göra fotbollen till en skön, lekfull konstform, dels för sin förmåga att fokusera när det gäller.

- Vinnarskallen finns kvar även utanför fotbollsplanen och jag är en tävlingsmänniska, även när det ofta bara är mig själv jag tävlar mot. Jag är sjukt besviken när jag inte gjort mitt bästa, konstaterar han.

Erics stora kroppskontroll kommer även till användning i den ganska avancerade koreografi han har i sina dansnummer. Han kallar sig "an entertainer at heart" och känner sig alltid mest levande när han står på scen, i mötet med en publik.

Efter att under en påfrestande period ha pendlat mellan Skåne och Stockholm, bor Eric nu i Stockholm. Och trivs.

- Nu är jag på rätt ställe. Det finns alltid något att hitta på men jag gillar också att göra inget. Att ha en hemmakväll framför TV:n och zappa mellan kanalerna. Mitt jobb är ofta intensivt och socialt. Då kan det vara skönt att vara ensam, konstaterar han.

Närmast blir det dock ingen ro för Eric. Albumet färdigställs under april och i sommar blir det påkostad turné med liveband och dansare i ryggen. Framtida mål inkluderar att bygga en långvarig karriär som möts av respekt av båda publik och kritiker. Sverige är viktigast men han bär också på en dröm att slå igenom i favoritlandet Storbritannien.

Inte sedan Robyns genombrott har en tonåring varit så redo för att ta steget upp i den yppersta artisteliten. Eric Saade har anlänt. Och han är här för att stanna.

eric #1 på Veckans Singel-lista + ..

 


senaste ..

 

Fråga till er: Skulle ni åka till Ryssland för att se Eric Saade?


för er som ..

För er som inte visste detta så kommer jag Fanny gästblogga här under tiden som Sara är borta, så nu får ni ta och kommetera för fullt!
Hopaps att jag duger .. ;)
HAHA
/Fanny

Danny joinar Eric i ESC

Danny Saucedo dansar och körar bakom Eric Saade i Eurovision Song Contest 2011

Tidigare i veckan berättade Poplight om ryktena att Fernando Fuentes och Alvaro Estrella kan komma att backa upp Eric Saade på scen i Düsseldorf. Nu kan Poplight avslöja att Danny Saucedo är klar som dansare och körsångare bakom Eric Saade. Danny kom tvåa i Melodifestivalens final i år, men nu får han ändå chansen att stå på scenen i Eurovision Song Contest 2011.

I Melodifestivalens final stod det i slutändan mellan Eric Saade och Danny Saucedo. Eric Saade vann både juryns och publikens röster och får representera Sverige i Eurovision Song Contest 2011 i Düsseldorf om en och en halv månad.

Men Danny behöver inte hänga läpp för det. Nu kan Poplight avslöja att Danny Saucedo valts ut att vara en av dem som ska köra och dansa bakom Eric Saade när han framför ”Popular” i Eurovision. Detta bekräftas av en källa hos Dannys skivbolag som Poplight pratat med.

Eftersom körsången var inspelad under Melodifestivalen – vilket inte är tillåtet i Eurovision Song Contest – var man tvungen att byta ut flera av Eric Saades Melodifestivalsdansare mot dansare som även kan sjunga.

Som Poplight nämnde tidigare i veckan ryktas det om att Fernando Fuentes och Alvaro Estrella kan vara aktuella som dansare och körsångare bakom Eric Saade i Eurovision Song Contest i Düsseldorf.

Vad säger ni April April eller är dom allvarliga? :)

Dagens video


Dagens bild


RSS 2.0